Noi discuții privind formarea unei coaliții de guvernare. Partidele pro-europene, care între turul 1 și 2 la prezidențiale, au anunțat că vor forma o coaliție se reunesc marți, 10 decembrie. Ar urma să se pună de acord pentru formarea unui Guvern pro-european. PSD ar vrea postul de premier pentru Marcel Ciolacu și a transmis că un partid pro-european ar trebui să rămână în opoziție. Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, spune că Uniunea Salvați România nu dorește să rămână în opoziție.
Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR: Responsabilitatea oricărui partid este să vrea să guverneze și vrem să facem acest lucru, bineînțeles, în anumite condiții
„În momentul ăsta, nu. Responsabilitatea noastră este: nu vrem să rămânem în opoziție. Responsabilitatea oricărui partid este să vrea să guverneze și vrem să facem acest lucru, bineînțeles, în anumite condiții, dacă vedem în la celelalte partide pro-europene cât de dificilă este perioada, cât de dificil este anul viitor. Niciun partid, niciodată, nu vrea să rămână în opoziție”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR
USR a cerut demisia președintelui Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă după o serie de dezvăluiri publicate în presă.
Săptămâna trecută au fost publicate mai multe fotografii cu Toni Grebă alături de apropiați ai lui Călin Georgescu, într-o întâlnire privată.
De asemenea, soția lui Toni Greblă a distribuit, pe rețelele de socializare, mai multe mesaje de susținere pentru Călin Georgescu, dar și mesaje prin care ar fi amenințat-o pe Elena Lasconi.
Numit de Parlament, și susținut de PSD, Toni Greblă poate fi demis tot prin votul Legislativului.
Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR: Au fost bani cheltuiți, bani negri, de către unii competitori electorali. AEP se uită în altă parte
„Au fost bani cheltuiți, bani negri, de către unii competitori electorali. Autoritatea Electorală Permanentă se uită în altă parte, nu a făcut nici măcar o sesizare către Ministerul de Interne. De exemplu, să dea jos afișele fără cod de mandatat. Practic, noi reluăm o cerere care a fost depusă în 18 iunie. De atunci, a fost blocată în birourile permanente reunite. Acum cred că suntem într-o nouă realitate politică. Lucrurile s-au schimbat dramatic în ultimele două săptămâni”, a spus Ionuț Moșteanu.
O propunere de demitere a venit din vară de la USR, dar aceasta a fost blocată până acum.
Acum, pe fondul crizei politice, sunt mai multe nereguli de care USR – dar și unii reprezentanți ai majorității parlamentare – îl acuză pe șeful Autorității Electorale.
Sursa foto: Shutterstock