Confidenţialitate

Institutul „Marius Nasta” nu are autorizaţie sanitară de funcţionare valabilă. Beatrice Mahler: „Nu aș vrea să spun ce ne așteaptă în momentul în care temperatura scade” | AUDIO

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” nu are autorizaţie sanitară de funcţionare valabilă. Situația nu este nouă, dar, în ultimii ani s-au făcut lucrările solicitate de Direcția de Sănătate Publică București, pentru obținerea documentului. Acesta întârzie, însă, să fie eliberat.

Beatrice Mahler: „Nu aș vrea să spun ce ne așteaptă în momentul în care temperatura scade”

E o întârziere – spune managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler – cu urmări asupra calității actului medical și asupra pacienților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu aș vrea să spun ce ne așteaptă în momentul în care temperatura scade, pentru că în acest moment operațiile se fac în pavilionul 2, iar secția de chirurgie toracică este în pavilionul 1, iar post-operator după prima zi de operație, pacienții vor trebui și sunt transportați prin curte în pavilionul 1 – un disconfort real pentru un pacient cu o stare post-operatorie. Sunt multiple consecințe, sunt lucruri care sunt sensibile și din păcate afectează pacientul”, a spus managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: „Nu o să mai putem elibera indicații de investigații pentru evaluarea sau diagnosticul pacientului cu cancer care vine în ambulatoriu de specialitate”

În ultimii doi ani s-au făcut lucrările de modernizare a instalaţiilor electrice şi de gaze, iar în blocul operator au fost montate filtre de aer – totul, cu fonduri europene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Știu că vorbim despre un spital care are 100 de ani, dar vorbim, pe de altă parte, niște măsuri care au fost cerute Institutului „Marius Nasta”, vorbim de niște bani europeni care au venit în Institutul „Marius Nasta” pe baza unui proiect făcut de specialiști. Nu o să mai putem elibera indicații de investigații pentru evaluarea sau diagnosticul pacientului cu cancer care vine în ambulatoriu de specialitate și nu vreau să ajungem în punctul în care să spunem că nu mai putem să oferim servicii medicale, pentru că asta ar fi foarte grav”, a mai spus Beatrice Mahler.

Până la această oră nu există un punct de vedere al Casei de Asigurări de Sănătate.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: România a înregistrat în 2023 unul dintre cele mai mari deficite guvernamentale din UE | AUDIO