Confidenţialitate

În lipsa unui pavilion expoziţional al Rusiei, Mobile World Congress 2022 şi-a deschis porţile la Barcelona

Unul dintre cele mai mare târguri de tehnologie din lume, Mobile World Congress (MWC), şi-a deschis luni porţile la Barcelona, în lipsa unui pavilion expoziţional al Rusiei, anulat de organizatori după invazia din Ucraina, şi cu provocarea de a recupera normalitatea după pandemia de coronavirus, care a dus la anularea ediţiei din 2020 şi la desfăşurarea în format redus a ediţiei din 2021, relatează Agerpres, citând EFE.

Imaginea ediţiei de anul acesta a MWC este net diferită de cea din 2021, cu pavilioanele pline de standuri şi sute de participanţi parcurgând culoarele marelui târg de la primele ore ale dimineţii.

Anul acesta, MWC mizează pe participarea a aproape 1.500 de companii de tehnologice, printre cele mai mai mari din lume precum Samsung, Huawei, Ericsson, Deutsche Telekom, Google, Nokia, Oppo, Qualcomm sau ZTE.

Au standuri proprii ţări ca India sau Tunisia, dar nu şi Rusia, care, după invazia Ucrainei, a rămas fără pavilion expoziţional din decizia GSMA, patronatul industriei mobile care organizează târgul.

Un format prin urmare net diferit de cel din 2021, când târgul Mobile a avut o prezenţă redusă ca urmare a restricţiilor impuse de pandemie. Astfel, după ce în 2021 participanţii au fost în mare parte locali, la ediţia de anul acesta se aşteaptă reprezentanţi din peste 150 de ţări.

Din totalul participanţilor se aşteaptă ca peste 50 % să fie membri din conducere, într-o ediţie în care preşedintele companiei Telefónica, José María A?lvarez-Pallete, inaugurează preluarea conducerii consiliului administrativ al GSMA.

Sub sloganul “Connectivity Unleashed”, târgul vrea să-şi exprime voinţa de relansare după pandemie şi după recuperarea prezenţei fizice.

Astfel, 95% dintre conferenţiari şi-au anunţat prezenţa la Barcelona, precum consilierul delegat de la Amazon Web Services, Adam Selipsky; directorul casei de licitaţii Sotheby’s, Charles Stuart, sau preşedintele Weta Digital, Prem Akkaraju, care conduce o companie ce deţine şase premii Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale.

Tehnologia 5G, IoT (Internet of Things), inteligenţa artificială, companiile “fintech” (tehnologia financiară) sau tehnologia “cloud” vor fi câteva axe în jurul cărora vor pivota atât MWC cât şi reuniunea întreprinzătorilor şi investitorilor de pe internet 4YFN.

Pentru a avea acces la târg este necesară prezentarea unui certificat de vaccinare, de trecere prin boală, sau un test antigen negativ pentru COVID-19 realizat individual.

Organizatorii speră să atragă anul acesta între 40.000 şi 60.000 de vizitatori şi ca evenimentul să aducă economiei locale aproximativ 240 de milioane de euro, departe de suma obţinută de ediţia din 2019, dar care va fi totuşi de două ori mai mare decât cea de care a beneficiat oraşul după ediţia din 2021.