La Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, admiterea se face, ca în fiecare an, doar pe baza unui examen scris. La fel şi la Drept, Facultatea de Litere – specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, la Facultatea de Limbi Străine şi Facultatea de Psihologie.
‘
Taxele de înscriere variază între 80 de lei – Facultate de Fizică şi 330 de lei la Drept.
‘
Şi la jumătate dintre facultăţile Politehnicii se va da examen scris. Amintim, aici facultăţile de Energetică, Automatică şi Calculatoare, Electronică, Telecomunicaţii, Tehnologia Informaţiei, Transporturi, Inginerie Aerospaţială sau Inginerie în Limbi Străine şi Ştiinţe Aplicate. La celelalte specializări, admiterea se face pe baza mediei de la bacalaureat şi a unei probe orale. Examenele la Politehnică au loc pe 21 şi 22 iulie.
‘
La Academia de Studii Economice sunt peste 5500 de locuri, dintre care aproape 2700 la buget. Taxa de înscriere este de 100 de lei, iar la admitere se ţine cont de media de la bacalaureat şi de un eseu motivaţional notat cu admis sau respins. Nu se va mai da text grilă, ca anul trecut.
‘
La Facultatea de Medicină, sunt disponibile 1450 de locuri, dintre care 520 cu taxă. Admiterea se face prin examen scris, iar taxa de înscriere este de 200 de lei.
‘
La Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, sunt peste 1200 de locuri finanţate de la buget şi 300 de locuri cu taxă, iar taxa de înscriere este de 80 de lei. La multe dintre specializări, admiterea se face pe baza unei probe scrise de tip grilă cu subiect de matematică şi fizică, ce va conta în proporţie de 80 la suta, iar restul va fi reprezentat de media la bacalaureat.