Peste 95% dintre elevii din Capitală au acces atât la gadgeturi de pe care să acceseze lecții online, cât și la internet.
Ministerul Educației a cerut inspectoratelor școlare să obțină de la profesori, părinți și elevi date despre educația online.
În Capitală, 22.245 de elevi și 22.138 de părinți au trimis răspunsurile la întrebările specialiștilor, spune – la Europa FM – inspectorul școlar adjunct al Capitalei.
“În învățământul de stat, avem un număr de 8.307 elevi care nu dispun de niciun fel de dispozitiv, însemnând un procent de 3,6%. 6.970 de elevi nu au conexiune la internet, însemnând 3,1%. În ceea ce privește învățământul privat, 219 elevi (1,17%) nu au dispozitive”, a precizat Maria Manea.
În același timp, Inspectoratul Școlar București a aflat și câte cadre didactice din sistemul de stat și din cel privat nu pot preda online, de acasă.
“Pentru învățământul de stat, 106 profesori (0,75%) nu au dispozitive care să le permită accesul la interacțiunea cu elevii. 92 de profesori nu au conexiune la internet, adică 0,6%. Pentru învățământul privat, nu au dispozitive 23 de profesori”, a adăugat Maria Manea.
În Capitală, Inspectoratul Școlar a făcut apel la primari să aprovizioneze școlile cu săpun și alți dezinfectanți înainte de exemenele de intrare la liceu și de bacalaureat.
Până în toamnă, să sprijine cumpărarea de tablete sau laptopuri pentru elevii care nu au cum să învețe online.
De asemenea, până la toamnă, toate școlile din București ar trebui să aibă laboratoare multimedia în vederea înregistrării și transmiterea lecțiilor pe internet.