Experții britanici susțin că indiciile pe care le dețin sugerează că imunitatea dobândită în fața coronavirusurilor ar putea fi una de scurtă durată, relatează Reuters.
”Reacţia anticorpilor scade în timp la supravieţuitorii SARS, aşa că peste câţova ani anticorpii lor au scăzut semnificativ”, a declarat John Edmunds, membru al Scientific Advisory Group for Emergencies. Expertul s-a referit la Sindromul Respirator Sever Acut (SARS), care a fost, la rândul lui, provocat de un tip de coronavirus.
”Putem vedea şi la alte coronavirusuri, cele care provoacă tuse şi răceli, că oamenii nu au o imunitate de lungă durată la multe dintre aceste virusuri, ceea ce face să se infecteze din nou”, a explicat cercetătorul.
Specializată în modelarea evoluţiei bolilor infecţioase la London School of Hygiene and Tropical Medicine, Rosalind Eggo spune că, la momentul actual, copiii par să nu răspândească noul coronavirus (SARS-CoV-2) în aceeaşi măsură ca adulţii.
Audiat în comisia pentru ştiinţă din Camerei Lorzilor, medicul a explicat că, în condițiile în care aceștia dezvoltă foarte rar simptome de infecţie, este foarte dificil de spus cât sunt de contagioşi.