Autoritățile sanitare de pe litoral avertizează că îmbăierea în zona plajelor sălbatice Vadu și Corbu prezintă pericol pentru sănătatea publică. În urma probelor luate specialiștii Direcției de Sănătate Constanța a reieșit că apa mării din dreptul celor două plaje are o concentrație ridicată de bacterii coliforme.
Reprezentanții DSP Constanța efectuează periodic analiza apelor de îmbăiere de pe plajele litoralului. La ultimele analize, de la începutul acestei săptămâni, a reieșit că la Corbu și Vadu apa mării conține cantități peste limitele admise de e-coli. De două ori mai mari la Corbu și de peste cinci ori la Vadu.
„Când am avut rezultatele, am trimis o echipă și a prelevat alte probe. Așteptăm rezultatul, luni. Am făcut recomandarea ca cetățenii să nu se îmbăieze în această zonă”, a declarat, la Europa FM, șefa DSP Cristina Schipor.
Cu alte cuvinte, cel puțin în acest weekend ar fi bine ca pe plajele sălbatice de la Vadu și Corbu să nu se facă baie în apa mării.
Cauzele poluării din acea zonă sunt multiple, explică biologul Adrian Bilbă: „Prezența acesteia demonstrează o poluare din sursa biologică a apei. Nu neapărat umană. Și bineînțeles că acolo unde temperaturile sunt mai ridicate, unde salinitatea este mai scăzută”.
Auitoritățile sanitare din Constanța precizează pe toate celelalte plaje de pe litoral zonele de îmbăiere sunt conforme și nu prezintă pericol pentru sănătatea publică.
Sursa foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu