Fotograful Cătălin Urdoi, devenit cunoscut ca promotor al peisajelor și tradițiilor românești, în special din zona Bucovinei, a avut parte de o întâlnire neașteptată cu mai multe capre negre, pe care a reușit să le surprindă într-un cadru de poveste, pe Cehlău.
”Am urcat pentru prima oară pe Ceahlău, fără nicio așteptare. Îmi propusesem această drumeție de ceva timp și după ce am verificat prognoza la sânge, vineri am pornit la drum.
Iarnă în toată regula, încă de la intrarea pe traseu, din stațiunea Durău. Greutatea rucsacului și-a spus cuvântul de la primii pași, însă nu am vrut să renunț la echipamentul foto, parcă presimțeam eu ceva…
După ce am ajuns în golul alpin, am început să caut cu privirea caprele negre… în zadar, nicio mișcare. Deja îmi spuneam că nu voi avea bafta nici să le zăresc, nu mă mai gândeam să le și fotografiez, când la un moment dat, partenerii de drumeție îmi șoptesc: shhhh, uite caprele!
Nu că eram foarte vorbăreț la momentul respectiv, din pricina efortului…dar am tăcut mâc, până și propia-mi respirație mă deranja. Am pus camera pe modul silențios și a început spectacolul….aproape o oră le-am urmărit, fotografiat și m-am bucurat de ele”, povestește Cătălin Urdoi.
Masivul Ceahlău este cel mai înalt din grupa Munților Bistriței.