Confidenţialitate

ÎCCJ dezbate miercuri contestația depusă de AUR împotriva hotărârii CCR de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale. Curtea de Apel analizează o contestație privind documentele declasificate | AUDIO

Instanţa supremă dezbate miercuri, 11 decembrie, contestaţia AUR împotriva hotărârii Curții Constituționale de anulare a alegerilor prezidenţiale. Între timp, tot miercuri, Curtea de Apel Bucureşti analizează contestaţia unei asociaţii privind documentele desecretizate ale SRI, SIE, Ministerului de Interne şi STS cu privire la nereguli în campania electorală derulată de Călin Georgescu la alegerile prezidenţiale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul AUR, George Simion, a anunțat – după decizia Curții Constituționale de anulare a alegerilor – că a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) o contestaţie în anulare la decizia CCR.

Preşedintele AUR, George Simion, susține că decizia luată de judecătorii constituţionali în data de 6 decembrie este „un precedent extrem de periculos” pentru că încalcă – în opinia sa – Constituția.

Liderul AUR menţionează că aceiaşi judecători de la CCR au decis, pe 2 decembrie, validarea primului tur al alegerilor prezidenţiale.

George Simion, într-o intervenție la Europa FM: „Sper să se facă dreptate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”

„Judecătorii de la Curtea Constituțională dau dovadă că nu sunt propriii lor stăpâni. Sper să se facă dreptate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a declarat președintele AUR, George Simion, la Europa FM.

Curtea de Apel Bucureşti analizează contestaţia unei asociaţii privind documentele desecretizate ale SRI, SIE, Ministerului de Interne şi STS

Pe de altă parte, Curtea de Apel Bucureşti analizează contestaţia unei asociaţii privind documentele desecretizate ale SRI, SIE, Ministerului de Interne şi STS cu privire la nereguli în campania electorală derulată de Călin Georgescu la alegerile prezidenţiale.

Asociaţia pentru Apărarea Libertăţilor Publice susţine că aceste documente trebuiau emise şi ulterior declasificate şi prezentate opiniei publice după alegeri şi doar dacă acestea cuprindeau o analiză obiectivă şi imparţială asupra tuturor candidaţilor.

Cererea a fost depusă înainte ca judecătorii CCR să anuleze alegerile pentru Palatul Cotroceni.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Majoritate pro-europeană în Parlamentul României, guvern pro-european și un candidat comun la alegerile prezidențiale anunță PSD, PNL, USR, UDMR și Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale | GALERIE FOTO