5.000 porții de fasole cu cârnați pentru ieșeni de Ziua Națională a României.
Pregătirile durează o zi și o noapte pentru ca fasolea să ajungă caldă în farfuriile ieșenilor pe 1 decembrie, la ora 12:00, relatează corespondentul Europa FM, Violeta Cincu.
Ieșenii care țin post vor primi fasole fără carne. Ceaiul cald, vinul și colacii vor completă masă tradițională de la Iași de Ziua Națională a Romaniei.
La Cantină de Ajutor Social din Iași, cele patru bucătărese lucrează cu o zi înainte de 1 decembrie la prepararea tradiționalei mese.
Bucătăresele spun că s-au obișnuit și că cea mai grea și minuțioasă parte este alegerea boabelor de fasole, care durează cam șase ore.
Sacii cu bobe sunt răsturnați cu rapiditate în tăvi, în timp ce din când în când cineva mai amestecă în oalele mari cu legume călite.
Noaptea dintre 30 noiembrie și ziua de 1 decembrie este una lungă la Cantină de Ajutor Social.