Confidenţialitate

Holograf, începuturile trupei – AUDIO

Primul weekend din luna aprilie este dedicat de Europa FM formației Holograf.

Povestea trupei Holograf începe în toamna anului 1978, atunci când Mihai Pocorschi și câțiva studenți de la Geologie au început să repete la Casa de Cultură a Studenților.

La acea dată din trupă făceau parte Mihai Pocorschi (chitară, voce), Eugen Sonia (bas), Cristian Lesciuc (chitară solo), Boris Petroff (tobe).

La scurt timp după aceea, în 1979, au fost cooptați doi membri noi: Edi Petroșel (tobe) și Tino Furtună (clape), ei rămânând până în prezent în componența formației. Solist vocal a devenit Ștefan Rădescu.

Mai târziu, Cristian Lesciuc a fost înlocuit de Cornel Stănescu. În acel an, grupul a obținut primul succes, un premiu important la festivalul Club A, dar și alte premii la festivaluri studențești. Drept urmare, au început să apară și primele imprimări la radio și televiziune.

Anii studenției au trecut repede și membrii trupei au fost puși în fața unei mari probleme. În acea vreme, terminarea studiilor însemna trimiterea la un post într-un oraș departe de București și, în general, formațiile studențești dispăreau din cauza dispersării membrilor.

Membrii Holograf au rămas împreună, reușind să se adune fiecare dintre ei cât mai aproape de Pitești. Au fost doi ani de navete obositoare, de eforturi pentru a putea repeta și cânta. Dar rezultatele au fost pe măsură, trupa a devenit un nume în lumea muzicală și era momentul să facă un pas înainte.

Începută cu gândul unui contract în străinătate, colaborarea cu Gabriel Cotabiță (vocal) și Nicki Themistocle (bas) s-a transformat în realizarea primului album, ‘‘Holograf 1”, apărut în 1983.

Din păcate, cei doi veneau din Craiova și nu și-au permanentizat șederea în Capitală. Discul a plăcut datorită sonorităților moderne, notei de umor și vocii lui Gabriel Cotabiță. Aparițiile în Cenaclul Flacăra i-au dus prin țară și lumea a început să-i cunoască mai bine.