Acum, sunt 60 de persoane în opt instituţii separate care se ocupă de prinderea căinilor fără stăpân din Capitală.
Pe lângă ASPA, poliţiile locale de sector coordonează şi ele subunităţi de Poliţie a Animalelor. Se adaugă şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară care are o astfel de sarcină.
Toate acţiunile acestor instituţii îi costă pe bucureşteni câteva milioane de lei, anual.
Cum pe străzi mai sunt doar în jur de o mie de câini, de multe ori hingherii de la diverse structuri ajung să alerge după aceleaşi câteva animale, constată digi 24.
De exemplu, Poliţia Animalelor din sectorul 1 are la dispoziţie patru milioane de lei, anual. Autoritatea coordonată de Primăria Capitalei are de cheltuit în acest an 16 milioane de lei. Bugetul din 2014 a fost de 24 de milioane de lei, iar cel din 2013 de 18 milioane de lei.
În fiecare primărie sunt bugete speciale pentru prinderea câinilor.
Acum, dacă nu mai sunt câini, hingherii se plictisesc. La adăpostul de câini din Oradea, de exemplu s-au apucat de legumicultură, au descoperit corespondenţii TVR. Multe dintre ţarcuri au rămas goale, după ce animalele au fost eutanasiate. Aşa că angajaţii au plantat aici roşii, ardei, castraveţi şi ceapă.
La adăpost sunt angajate 11 persoane care spun că acum se pot bucura la masă de roşii sau castraveţi din grădina proprie.
sursa: digi24.ro, stiri.tvr.ro