Confidenţialitate

Hingherii au capturat 14 câini și mai mulți pui din zona Lacul Morii, după ce o femeie a fost ucisă de o haită în timp ce era la alergat

Hingherii au reușit să captureze până acum din zona Lacul Morii 14 câini și mai mulți pui. Animalele nu au microcip, iar polițiștii le-au prelevat probe pentru a stabili dacă este vorba despre câinii care au ucis-o pe femeia aflată la alergat. Între timp, cei care au trecut luni prin zonă au observat din nou haite de câini.

Câinii ridicați de ASPA de pe câmpul unde a fost ucisă femeia care ieșise la alergat au fost duși în adăpostul de la Bragadiru. 4 dintre ei fac parte din grupul identificat pe câmp la scurt timp după comiterea atacului, însă probele prelevate de polițiști vor stabili dacă sunt cei care au ucis-o pe Ana Oroș.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor meționează că a capturat mai mulți câini și de pe străzile adiacente câmpului, inclusiv un metis de amstaff, și că va sesiza poliția pentru că sunt câini ieșiți din curțile unor oameni.

Purtătoarea de cuvânt a ASPA, Cătălina Trănescu, a dezmințit informațiile potrivit cărora, după capturare, câinii sunt elliberați:

„Nu există ca, odată ridicați, să ajungă înapoi. Odată ridicați câinii din teritoriu de către ASPA, sunt duși în cele 3 centre pe care noi le avem în gestionare, acolo ei sunt microcipați. Automat dacă ei s-ar întoarce în teritoriu ar exista o trasabilitate, ar putea să se știe dacă provin de la noi. Deci ei sunt microcipați, sunt sterilizați, vaccinați, deparazitați și promovați spre adopție.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit ASPA, anul trecut, hingherii au ridicat de pe străzi 1.700 de câini, cei mai mulți din Sectorul 6, unde s-a produs tragedia: peste 380.

Din zona Lacul Morii, au fost ridicați 122 de câini din aprilie anul trecut, când aceeași femeie fusese atacată de o haită de câini vagabonzi și până în prezent, ultima intervenție în zonă fiind pe 18 ianuarie.

Hingherii au program de marți până sâmbătă de la 8 dimineața la 10 seara, însă ASPA susține că echipajele sale pot acționa oricând în situații de urgență. Iar numărul de telefon pentru sesizări, disponibil nonstop este 021/9844.

Foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Autoritățile își pasează responsabilitatea în cazul femeii ucise de o haită de câini în apropiere de Lacul Morii din București