Decizia Tribunalul București nu este definitivă, dar este executorie.
În cei 4 ani de insolvență, Hidroelectria și-a redus datoriile și recent a câștigat contracte de furnizare a energiei electrice cu Metrorex și RATB, regia de transport public din București.
În iunie 2012, când a intrat în insolvență, Hidroelectrica avea datorii de peste 1 miliard de euro. S-a ajuns aici din cauza contractelor păguboase semnate cu așa numiții băieți deștepți.
Compania încheia contracte cu o durată foarte mare, de peste 10 ani, iar acestea conțineau prevederi generale și neclare. Astfel, Hidroelectrica nu putea înceta contractul, dacă nu reușea să ajungă la un acord privind creșterea prețului la energie, creștere impusă de secetă sau de tarifele de pe piața concurențială. De altfel, foști directori ai Hidroelectrica au fost condamnați la închisoare între 4 și 7 ani, iar după gratii a ajuns și fostul ministru al Economiei, Codruț Șereș, pentru că nu a sesizat procurorii în privința ilegalităților comise de conducerea companiei.
Cât timp s-a aflat în insolvență, Hidroelectrica l-a avut ca administratorul judiciar pe Remus Borza. Acesta a redus personalul companiei, a făcut restructurări și a eliminat contractele păguboase. El estimează pentru 2016, un profit record de 1,6 miliarde de lei.