Aproximativ 1.000 de persoane au fost angajate în servicii de ambulanță pe o perioadă de 6 luni, în timpul stării de urgență.
Guvernul a rectificat situația, dar la 3 zile după ce contractele de muncă au expirat, în condițiile în care indicatele au atenționat de câteva luni că acestea vor înceta la începutul lui octombrie.
Teoretic, cu tot cu suplimentarea făcute de Guvern, de luni, ar urma să își reia lucrul încă 2.000 de oameni. Însă din cauza birocrației, s-ar putea ca situația să nu stea chiar așa, a explicat Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Galați:
Serviciul de Ambulanță Galați a pierdut temporar 19 oameni și a funcționat în această săptămână la limita de avarie, fără aceste 4 echipaje.
Seviciul de Ambulanță din Bacău a rămas fără 16 oameni. O parte dintre ei continuă să muncească în baza unui contract de voluntariat, fără să fie plătiți, în speranța că își vor putea relua activitatea, povestește directoarea Aura Crețu:
În săptămână în care în România s-a depășit record după record în privința numărului de cazuri noi, a deceselor și a persoanele care au nevoie de terapie intensivă, ambulanța București-Ilfov a lucrat cu 105 angajați în minus, cea de la Vaslui, cu 20 de oameni mai puțini, iar cea din Timiș, cu 16 angajați în minus.