Peste tot în lume, gunoaiele ajung pe cursuri de apă, un fenomen care poate avea efecte catastrofale asupra vieții acvatice.
La nivel mondial, producem peste 2 miliarde de tone de deșeuri în fiecare an. Este de așteptat ca această cantitate să se dubleze până în 2050, cu alte cuvine de aproape 1.000 de ori volumul Marii Piramide din Giza, Egipt.
În prezent, atât depozitele, cât și incineratoarele de gunoi eliberează toxine care se scurg în sol, în atmosferă și în apele subterane, devenind pericole pe termen lung pentru natură și, implicit, pentru sănătatea noastră.
Experții ne atrag atenția că nu contează în ce parte a planetei ne aruncăm gunoiul, căci acesta tot va polua.
5 iunie este Ziua Mediului! Pe tot parcursul zilei, pe frecvențele Europa FM și pe europafm.ro căutăm să învățăm împreună cum putem avea grijă de mediu și cum facem mai bună lumea din jurul nostru.
Mai multe informații despre Ziua Mediului și cum te poi implica sunt disponibile în pagina europafm.ro/ziuamediului și în podcasturile emisiunii Misiunea Verde, de la Europa FM.
Instituită în 1972, de Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului este un prilej pentru a dezbate situaţia în care se află natura şi măsurile ce se impun pentru a o proteja.
FOTO: Alexander Schimmeck /Unsplash