Confidenţialitate

Gropi colosale făcute de om – GALERIE FOTO

Oamenii au săpat Pământul dintotdeauna, dar tehnologia modernă le permite acum să excaveze suprafeţe imense, mai ales pentru exploatarea minieră.

Aceste imense gropi sunt fascinante prin adâcimea lor de sute sau chiar mii de metri, iar văzute de sus oferă un adevărat spectacol pentru oricare dintre noi.

Fimiston Open Pit

Fimiston Open Pit, sau “Super Pit” se află în Kalgoorlie, Australia. Are peste 33 de kilometri lungime, aproape 1, 5 kilometri lăţime şi aproximativ 600 de metri adâncime. Produce 28 de tone de aur în fiecare an.

Diavik dimond mine

Mina de diamante Diavik, Canada. Produce anual  1600 de kilograme de diamante. Zona unde se află este izolată, fapt pentru care a fost necesar construirea unui aeroport propriu, cu o pistă suficient de mare pentru a încăpea un Boeing 737.

chandbaori

Fântâna Chand Biori, India

Este una dintre cele mai vechi gropi săpate de om. A fost realizată acum mai bine de 1000 de ani, fiind la vremea aceea, soluţia perfectă la problema apei dn zonă, cauzată de clima aridă. Fântâna are o adâncime de 30 de metri, 13 nivele şi 3500 de trepte.

the big hole

Mina Kimberly sau “The Big Hole”, în Africa de Sud. Săpăturile au început încă din 1871, de către căutătorii de diamante din Africa de Sud.  Are o suprafaţă de 17 hectare şi reprezintă principala atracţie turistică a oraşului.

Mina de cărbune El Cerrejón

Mina de cărbune El Cerrejón, Columbia. Este cea mai mare mină de cărbune din America Latină. Produce în fiecare an 32 de milioane de tone de cărbune, iar mari cantităţi sunt exportate în Europa.

Sursă: Discovery News