Confidenţialitate

Greenpeace România caută un perete pe care să-l transforme într-un manifest eco

În luna martie, comunități din întreaga lume participă, în cadrul mișcării globale Break Free, la activități pentru a atrage atenția asupra energiei poluante și pentru a deschide calea unei tranziții către energiile regenerabile.

În România, deși este posibil, nu există o procedură clară care să permită persoanelor care au instalații de energie regenerabilă să se conecteze la sistemul electric și să valorifice energia, așa cum este în alte țări din Europa.

Un studiu recent arată că 112 milioane de cetățeni ”prosumatori” pot produce 19% din cererea de energie a Europei până în 2030.

Până în 2050, jumătate dintre cetățenii deveniți prosumatori vor genera aproape jumătate din energia electrică necesară Europei să funcționeze, așa cum arată un studiu recent comandat de Greenpeace, Friends of the Earth Europe, European Renewable Energy Federation (EREF) și REScoop.

”Ne-am gândit că dacă vrem să schimbăm energia Planetei, e nevoie ca întâi să schimbăm energia noastră vizavi de energie. Așa că dacă nu prea ești convins de toată treaba asta cu energia regenerabilă, lasă-ne să venim la tine să te convingem.

Cum o să te convingem? Prin artă și argumente. Mai precis, street-artistul KITRA va desena un mural cu energie pozitivă într-unul din locurile propuse de tine aici, până pe 22 martie: https://www.facebook.com/events/1412155578805401/.

Adică da, căutăm un perete ca să-l pictăm. Poate fi casa ta, biroul, garajul tău sau orice spațiu în care putem face un get-together sâmbătă, 25 martie, cu street art, muzică, chill și discuții despre energie. Dacă nu vrei să fii gazdă, poți fi musafir – pe 22 martie alegem locația și o anunțăm pe pagina evenimentului”, precizează Greenpeace România într-un comunicat remis Europa FM.