Confidenţialitate

GORJ: Ancheta îmbolnăvirilor de Covid-19 de la o fabrică din Motru are concluzii surprinzătoare

Ancheta epidemiologică de la Gorj, în cazul îmbolnăvirii angajatelor de la fabrica de confecții din Motru, a scos la iveală amănunte şocante.

Salariatele au fost obligate de şefii lor să vină la serviciu, deşi prezentau simptome ale bolii.

Mai mult, o delegaţie a fabricii din Motru a mers la Caracal, unde patronul mai deţine o fabrică, şi ar fi răspândit virusul şi acolo.

Zeci de angajate au fost confirmate cu noul coronavirus în ambele fabrici, iar mai mulți salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia au fost şi ei infectaţi, după ce salariatele fabricii au făcut naveta spre locurile de muncă cu autobuzele de transport exclusiv pentru mineri.

Sursa infectării la Motru, Caracal şi carierele minere ale Complexului Energetic Oltenia a fost stabilită de DSP Gorj – șoferii de tir care aduceau materia primă pentru fabrica de confecții din Motru.

Marfa era adusă chiar din Lombardia, cu tirurile, iar şoferii nu erau controlaţi epidemiologic la vamă. Beneficiau de un regim special.

Primele semne de infectare în rândul angajaților de la fabrica de tricotaje din Motru au fost date cu două săptămâni înainte de izbucnirea focarului.

Atunci, 30 de salariate au intrat în concedii medicale cu pneumonie. Ceilalţi angajaţi au prezentat şi ei simptome, dar au fost obligaţi de şefi să vină la serviciu.

Făceau naveta cu autobuzele contractate de Complexul energetic Oltenia să ducă minerii în carieră.

Deşi trebuiau să transporte exclusiv mineri, şoferii, pentru un ciubuc, luau şi alte persoane la ocazie.

Apoi, o delegaţie a fabricii din Motru a mers în Caracal pentru o analiză financiară, iar în câteva zile, zeci de angajate din Olt s-au îmbolnăvit de Covid-19.

În acest moment, sunt zeci de angajaţi din Olt şi Gorj şi familiile acestora, printre care şi copii de 10 şi 12 ani, care sunt în spitale, confirmaţi cu Sars-cov 2.

Ambele fabrici de tricotaje şi două cariere de cărbune au fost închise.