La evenimentul – care se închide sâmbătă pe 15 februarie – vor fi expuse produse alimentare şi comerciale ecologice din peste 130 de state.
România este reprezentată de 40 de producători locali.
România va promova şi în acest an produsele obţinute din agricultura ecologică.
cei 40 de producători vor expune pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi tot ceea ce pot oferi pieţei mondiale din domeniu: cereale, ceaiuri, plante aromatice, fructe de pădure, ciuperci şi mirodenii, dar şi dulceţuri, produse lactate, miere şi produse apicole, produse de morărit şi panificaţie şi vinuri.
Fermierii speră să cucerească piaţa mondială a produselor bio procesate. Anul 2013 a fost un an agricol bun şi pentru fermierii din agricultura ecologică: s-au înregistrat producţii mai mari.
Pentru 2014, producătorii din acest domeniu îşi propun să obţină reducerea TVA la alimentele bio, precum şi susţinerea financiară de care are nevoie agricultura ecologică.
România avea în 2010 aproape 3.000 de operatori în agricultura ecologică, iar la sfârșitul anului 2012 numărul acestora atinsese 26.000.
În ceea ce privește suprafeţele ocupate cu agricultura ecologică, acestea ajung la aproape un milion de hectare.