Mai multe căprioare de la grădina zoologică din Galaţi au fost atacate, duminică, de câini fără stăpân.
Reprezentanţii parcului au trimis medicul veterinar la faţa locului.
„Încă nu ştim cât este de grav. Am dublat paza peste noapte şi am trimis doi muncitori care vor verifica de mai multe ori gardul. Câinii din pădure nu pot fi împuşcaţi, ne-am gândit să-i adunăm cu echipe de de la ecarisaj. Totuşi, ei nu au jurisdicţie în pădure, au nevoie de dispensă, vorbim cu cei de la Romsilva să vedem ce putem face”, a declarat – pentru Mediafax – directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban.
În paralel, autorităţile caută soluţii pentru a strânge câinii din pădure.
Specialiștii cred că animalele sunt înfometate deoarece, din cauza epidemiei, cetățenii nu au mai mers la picnic şi nu au mai lăsat în urma lor resturi. Câinii au rămas, astfel, fără principala lor sursă de hrană şi au devenit agresivi, atacând animalele de la grădina zoologică.
„Câinii pot afecta fauna, duminică au atacat nişte căprioare. Problema este cu epidemia. Este închisă pădurea şi s-au înmulţit câinii. Aceştia sunt flămânzi şi intră în parc. Înainte trăiau de pe urma gălăţenilor care veneau la grătare în pădure, de când cu epidemia lumea nu a mai avut voie şi câinii au rămas fără sursa lor principală de hrană. S-a mai întâmplat şi în trecut. Totuşi din 2015 nu am mai avut probleme, acum epidemia este de vină”, a precizat Mădălin Şerban.
Grădina zoologică din Galaţi are aproximativ 14 hectare şi adăposteşte o colecţie variată de specii de animale, în special mamifere şi păsări, dintr-o multitudine de regiuni geografice ale lumii.