Autoritățile din județul Galați iau în calcul spargerea controlată a unui dig pentru a deversa apa care inundă drumul național 25, Galați – Tecuci.
Pare a fi singura soluție pentru a degaja șoseaua de milioanele de metri cubi de apă.
La Vameș, apa de pe carosabil depășește un metru și jumătate.
În județul Galați, peste 900 de persoane evacuate din calea apelor și-au petrecut noaptea la rude sau în săli de sport și școli.
Sute de case sunt inundate. Apele au distrus zeci de hectare de culturi agricole și au inundat drumuri. Echipele de intervenție din Galați au primit sprijin de la Călărași și Ialomița.
Apele au început să se retragă, însă situația este departe de a reveni la normal.
Puhoaiele dezlănțuite au lăsat prăpăd în urma lor. Cea mai gravă situație se înregistrează în partea centrală a județului, la Pechea și Slobozia Conachi. Acolo, aproape 1.000 de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele, pentru a se salva.
Mulți dintre ei au făcut noapte albă pe lângă case, de frică să nu le ia apa toată agoniseala de o viață.
Unii sinistrați s-au adăpostit la rude, iar alții au stat în școli, la căminul cultural sau în sala de sport. Acum se întorc la casele lor, acolo unde le dau pompierii voie, și încearcă să recupereze ce a mai rămas de recuperat din case. Drumul național 25, Galați-Tecuci, este în continuare închis traficului din cauza apei care inundă carosabilul. Mașinile sunt obligate să ocolească prin județele Vrancea și Brăila. Închise traficului sunt și patru segmente de drum județean 251, 253, 255 și 255 C.
Pe șoselele inundate, se acționează cu pompe de mare capacitate, dar și cu utilaje pentru îndepărtarea aluviunilor aduse de puhoaie.
Direcția de Sănătate Publică ia primele măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor în zonele inundate. Consumul de apă din fântâni este interzis.
Asistenții și medicii comunali verifica starea de sănătate a populației pentru a fi evitată izbucnirea unei epidemii.