Confidenţialitate

Galantom.ro a adunat donații de 10 milioane de lei

Galantom.ro, platforma românească de fundraising peer-to-peer, a atins pragul de 10 milioane de lei donați către peste 230 de cauze din domenii diferite de activitate, de la mediu, educație și sănătate, până la tehnologie, cultură și protecția animalelor.

Din 2013, până în prezent, peste 7300 de galantomi (fundraiseri voluntari) s-au implicat, reușind să atragă peste 76.000 de donații către 230 de organizații non-guvernamentale. Printre ele se numără: MagiCAMP, HOSPICE Casa Speranţei, Salvaţi Copiii, Hope and Homes for Children, Învingem Autismul, WWF România, OvidiuRo, Fundaţia Regală Margareta a României, Școala de Valori, Ajungem Mari şi multe altele.

„Galantom este despre oameni, oameni de bine. Fie că sunt angajați ai cauzelor, voluntari, fundraiseri, donatori, sunt persoane care știu că schimbarea vine prin implicarea tuturor, prin gesturi oricât de mici. Dar, cum spune și o vorbă românească, Dar din dar se face rai și donațiile de pe platforma noastră s-au adunat în timp, astfel că astăzi ne bucurăm să anunțăm depășirea bornei de 10 milioane de lei donații strânse de comunitatea Galantom.

O sumă care ne dă speranță că împreună putem contribui la un viitor mai bun.”, a declarat Gabriel Solomon, fondator Galantom.

Cu cei 10.000.000 de lei au fost posibile reale schimbări în societate, iar mii de oameni au primit sprijin la nevoie. Copii bolnavi de cancer s-au bucurat de tabere de joacă, victime ale violenței în familie au primit ajutor, maternități au fost dotate cu incubatoare, au fost ajutați copii să rămână alături de familiile lor, s-au plantat mii de copaci pentru un aer mai curat, s-au remarcat trasee turistice, iar lista de gesturi de bine continuă.

Pentru a susține cauzele, donatorii au alergat la maratoane, au înotat zeci de bazine sau au străbătut canioane. Unii dintre ei au dus donația la un alt nivel, alegând să ofere bugetul de țigări și dulciuri pe o lună sau chiar banii primiți la nuntă unei organizații non-guvernamentale. Însă, cea mai dinamică inițiativă de pe platformă este Dăruiește ziua ta prin care, doar în 2018, aproape 800 de persoane au ales, în loc de cadouri, donații către o cauză, mobilizând peste 1 milion de lei.

În cei 6 ani de existență a platformei, domeniul cu cele mai mai multe donații a fost Sănătatea, urmat de Educație, dar și inițiativele care militează pentru Drepturile omului și incluziune socială.

Unul dintre cele mai susținute ONG-uri de pe platformă este MagiCAMP.

„La MagiCAMP suntem înconjurați de oameni extraordinari și auzim des întrebarea Cum pot să ajut?. E un privilegiu să întâlnești atâția prieteni care vor să fie aproape și care, cu generozitate, își dăruiesc timpul, energia și emoțiile pentru a aduce un pic de bine în viețile celor care au așa de multă nevoie. Pentru că îi întâlnim zilnic, MagiCAMP este despre recunoștință. Așa este și astăzi, când sărbătorim viziunea și efortul prietenilor noștri de la Galantom.

Și avem multe motive să fim recunoscători: voluntarilor care au ales să devină fundraisers MagiCAMP pe Galantom – care aleargă, pedalează, înoată, își dedică aniversările cu gândul la cei mici; celor peste 5000 de oameni care i-au susținut făcând donații; și suntem foarte recunoscători echipei Galantom, fiindcă fac ceea ce fac în fiecare zi și ne sunt prieteni de atâta vreme. Să avem cât mai multe aniversări împreună!”, a declarat echipa MagiCAMP.

Numărul și valoarea donațiilor au crescut de la an la an, doar în 2018 valoarea totală a donațiilor a depășit 2,3 milioane de lei, creșterea față de anul precedent fiind de aproape 20%. Fondatorii Galantom.ro își propun ca în următorii 3 ani să dubleze numărul anual de fundraiseri voluntari care se implică în acte de caritate.

Pentru a putea atinge acest obiectiv, dar și pentru a asigura sustenabilitatea proiectului în următorii trei ani, platforma Galantom a primit o finanțare de la Romanian American Foundation.

Platforma Galantom
a fost dezvoltată de Asociația Envision și Asociația People for Sport pentru ca oamenii de bine din România să poată susține cu ușurință cauzele sociale în care cred. Lansat în iunie 2013, proiectul Galantom reprezintă una dintre dovezile palpabile că românii sunt din ce în ce mai implicați social și din ce în ce mai interesați de rezolvarea problemelor din comunităţile lor.

Povestea Galantom.ro a fost spusă de inițiatorul ei într-un interviu cu Toader Păun, la Europa FM: