Confidenţialitate

Fructele de soc întăresc sistemul imunitar şi ne apără împotriva răcelii

Copiii vin pe lume cu un sistem imunitar neexperimentat care are nevoie de câţiva ani să se dezvolte şi să se perfecţioneze. Până atunci, fiecare schimbare de anotimp supune organismul copiilor unor provocări cărora sistemul lor imunitar nu este pregătit să le facă faţă. Copiii sunt mult mai expuşi la infecţii care pot fi mai uşor contactate, dar şi răspunsul organismului la astfel de evenimente este mai intens decât la un adult.

Din acest motiv apare necesitatea stimulării mecanismelor naturale de apărare ce poate fi realizată prin administrarea de imunostimulatare care să ajute organismul în lupta cu agenţii patogeni. Se apelează frecvent la combinaţii complexe de principii imunostimulatoare care acţionează prin stimularea unor mecanisme diferite ale sistemului imun.

Cele mai apreciate principii imunostimulatoare sunt propolisul, vitamina C, zincul, echinacea, măceşul şi mai nou, fructele de soc. Cercetătorii au descoperit recent ca acestea din urmă au efecte multiple si intense. Au proprietati antivirale, luptand împotriva virusului gripal si al celui herpetic. Au roluri antibacterene impotriva unor bateriilor patogene ce provoacă infecţii respiratorii. Nu in ultimul rand, stimuleaza imunitatea, punand in garda celulele sistemului de aparare a corpului. S-a demonstrat că folosirea combinata a acestor principii poate micsora numarul episoadelor de raceala, poate reduce mult durata unui episod de gripa sau raceala şi numarul zilelor de febra. De asemenea, scade semnificativ cantitatea de medicamente utilizate. Pentru ca un sistem imunitar puternic înlocuieşte orice medicament.