O anchetă preliminară a fost deshisă în Franța după plângerile ce au vizat contaminările cu salmonella în urma consumului unor produse Kinder din ciocolată. Peste 100 de cazuri au fost raportate numai în Franța.
Această anchetă a fost deschisă pentru „înşelăciune agravată de pericolul pentru sănătatea umană”, şi „punerii în pericol a unor vieţi omeneşti”. Ancheta a pornit după zeci de plângeri în instanță legate de consumul produselor Kinder contaminate cu salmonela.
Scandalul a început în aprilie în plin sezon al comerţului cu ciocolată înainte de sărbătorile Pascale. Compania Ferrero a decis retragerea tuturor produselor fabricate în unitatea sa de producţie din Arlon, în Belgia, după semnalarea a zeci de cazuri de salmoneloză, posibil asociate cu consumul produselor sale din ciocolată, în mai multe ţări din Europa – cele mai multe cazuri fiind raportate în Franța. Și autoritățile din Belgia au deschis o anchetă.
În România, Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor a declarat că nu au fost loturi cu produse contaminate în țară.
Salmoneloza provoacă simptome apropiate de cele induse de o gastroenterită acută: cum ar fi crampe abdominale, febră uşoară şi vărsături.
Sursa foto: Shutterstock
Citește și: Franța: Mai multe alimente au fost retrase de pe piață din cauza bacteriilor salmonella și E. coli | AUDIO