Noi tensiuni în interiorul Casei Regale.
Rămas de doi ani fără titlul de Principe, Nicolae acuză Familia Regală că a făcut public un acord de retragere a acestui titlu pe care a refuzat să îl semneze.
Scos din linia de succesiune la tron acum doi ani din ordinul Regelui Mihai, fostul principe Nicolae face câteva precizări pe care le numește „detalii neștiute” ale conflictului din interiorul Casei Regale.
Fiul Principesei Elena, căruia i s-a refuzat până acum să își vadă bunicul, în ciuda stării precare de sănătate a Regelui, susține că nu el este cel care a scris declarația din 2015 prin care accepta retragerea titlului de Principe. „Am fost obligat să o accept, am refuzat să o semnez și până la acest moment este nesemnată”, scrie fostul Principe Nicolae pe pagina sa de Facebook.
El spune de asemenea că nu a existat un acord cu privire la plecarea sa din România și critică Familia Regală pentru că i-a retras sprijinul financiar.
Una din suspiciunile sale lansate public e aceea că aparițiile i-au fost interzise pentru că, spune el, „ ar fi deschis ochii oamenilor asupra unor jocuri de culise menite să rămână secrete”.
Ultima discuție pe care Nicolae a avut-o cu bunicul său a fost în 2015.
Între timp, după înrăutățirea stării de sănătate a Regelui, liderii coaliției de guvernământ, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea au venit în Parlament cu un proiect de lege prin care reprezentanții Casei Regale a României ar urma să primească, după dispariția Regelui, privilegiile foștilor șefi de stat: indemnizaţie lunară, maşină şi de pază permanenta de la SPP și dreptul de folosință a Palatului Elisabeta pentru 49 de ani.
Toate acestea sunt privilegii pe care le are în prezent Regele Mihai. Astăzi, legea nu îi transferă însă drepturile băneşti sau locative Principesei Margareta, chiar dacă este prima pe linia succesorală.