Florin Roman a reacționat, într-o postare pe Facebook, la acuzația adusă pe tema lucrării sale de master, cum că ar fi plagiat. „Plagiat înseamnă să îți asumi parțial sau integral o lucrare șiințifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea e nefondata”, a scris Florin Roman.
„Într-o lucrare de disertație de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția studenților. La finalul dizertației, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aș spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanță pentru cei care și-au propus să îmi găsească nod în papură / să susțină o campanie de denigrare a mea / sa dovedească fapte de care nu mă fac vinovat”, a adăugat Florin Roman în postarea sa de pe Facebook.
„Aceasta e ultima mea intervenție pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât sa răspuns la acuzații nefondate”, a conchis Florin Roman.
Lucrarea se numește „Contribuții cu privire la oprimizarea sistemelor integrate de comunicare”, de la Facultatea de Psihologie Titu Maiorescu București, publiată în 2012, conține pasaje care – după o simplă căutare pe Google – duc la o lucrare semnată de Constantin-Dan Dumitrescu, de la Universitatea Politehnică Timișoara – acesta a fost publicată patru ani mai devreme.
Publicația Libertatea i-a solicitat ministrului Florin Roman un extras din lucrarea sa de master, iar acesta a trimis 10 pagini. Cele 10 pagini confirmă plagiatul, a explicat jurnalistul Cătălin Tolontan în emisiunea „Deșteptarea” de la Europa FM.
Întreaga analiză poate fi citită pe Libertatea.
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Autor: Carmen Zanfir