
O fetiță de doar 12 ani din Petrila a ajuns să meargă cu frică la ore, după ce profesoara de limba română a decis să îi scoată, cu forța, genele false pe care le avea.
Profesoara este cercetată disciplinar
Fetița a fost supusă unui tratament dureros, în fața clasei. Mama copilei s-a arătat absolut indignată de ceea ce i s-a întâmplat copilului la școală.
Audio Player
Mama fetei spune că a lăsat-o să își pună gene în vacanță, pentru că învață bine, și urma să și le scoată când îi cădeau. Numai că, profesoara de limba română a decis să i le scoată ea și i le-a smuls de la ochi și i-ar fi spus mamei fetei că i-a făcut un bine. Coculeana Zorilă, directorul Școlii Gimnaziale I.D Sîrbu Petrilă unde s a petrecut evenimentul, spune că regretă ce s-a întâmplat și că a demarat o cercetare disciplinară, iar până nu se finalizează, profesoara nu mai intră la niciuna dintre clasele la care preda.
Fetița ar fi cerut voie la baie să își scoată genele
Directoarea școlii spune că fetița ar fi cerut voie de la profesoară să meargă la baie să își îndepărteze genele, dar profesoara a refuzat, ba mai mult a ales că pentru a-i scoate genele să apeleze la alte doua fetițe care să o țină. Szasz Bârnă, inspector adjunct ISJ Hunedoara, spune că profesoara în cauză a mai fost cercetată disciplinar pentru o altă faptă și a fost sancționată cu avertisment scris. Fetița a fost inclusă într-un program de consiliere, pentru că se teme de profesoară, la fel că și colegii ei, care vor sta de vorbă cu consilierul școlar.
Geanina Ianc, director general DGASPC Hunedoara, susține că împreună cu Direcția de Asistență Socială din cadrul orașului Petrila și cu celelalte instituții care cercetează acest caz, se va face o evaluare și se va dispune, atât pentru minora care a fost supusă unei forme de abuz, cât și pentru celelalte două minore incluse în regretatul incident, consiliere psihologică. Bogdan Nitu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, spune că polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă.
Sursă foto: Shutterstock
Citește și: STUDIU: Copiii din România folosesc rețelele sociale încă de la vârsta de 5 ani. Cei mai mulți stau aproximativ 6 ore în fața dispozitivelor | AUDIO