De 1 iunie, fotograful Octav Dragăn caută să ne reamintească fețele copilăriei, folosind instantanee surprinse pe stradă și la locurile de joacă. Cei mici știu să transforme în joc și prilej de noi descoperiri orice obiect sau colț de lume, lucru pe care, cu trecerea timpului, pare că începem să-l uităm.
Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată la nivel naţional în Turcia în data de 23 aprilie 1920, dar 1 Iunie a devenit o sărbătoare pe plan internațional abia în anul 1925, când la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor.
ONU a susţinut această iniţiativă şi a proclamat protecţia drepturilor, vieţii şi a sănătăţii copiilor drept una dintre priorităţile sale de activitate.
Declaraţia cu privire la drepturile copilului a fost aprobată pe 20 noiembrie 1959 şi a proclamat drepturi egale pentru copii la educaţie, învăţământ, asigurare socială, dezvoltare fizică şi spirituală indiferent de culoarea pielii, naţionalitate, origine socială, situaţie materială sau alte statuturi. Declaraţia face un apel la părinţi, organizaţii negurnamentale şi guvernele tuturor statelor de a recunoaşte şi a respecta drepturile copiilor.