Confidenţialitate

Fermele de animale din Franța folosesc antibiotice pe scară largă, arată un documentar France 5. Angajații refuză să consume carnea | AUDIO

Antibioticele sunt folosite pe scară largă în fermele din Franța pentru a stimula creșterea animalelor, reiese dintr-un documentar ce va fi difuzat luni seară de postul de televiziune France 5.

Documentarul arată cum la o fermă de iepuri, animalelor li se administrează antibiotice preventiv. Potrivit datelor organizațiilor pentru drepturile animalelor, 40% din total medicamentelor din Franța sunt utilizate pentru sănătatea veterinară, ceea ce este extrem de mult spun specialiștii.

8 din 10 animale care sunt sacrificate în Franța provin din ferme cu creștere intensivă a animalelor, iar în cazul iepurilor procentajul este de aproape 100%. Este o bombă cu ceas, spune Brigitte Gothiere, cofondatoare a unei organizații pentru drepturile animalelor din Franța.

Aceasta a însoțit un jurnalist al postului de televiziune France 5 la o fermă de iepuri, unde un crescător a acceptat să vorbească, sub protecția anonimatului, despre modul în care sunt crescute animalele.

Bărbatul povestește că e nevoit să le administreze zilnic antibiotice, pentru a le stimula creșterea. Animalele nu sunt bolnave, dar li se fac injecțiile preventiv, subliniază acesta.

Întrebat dacă mănâncă preparate din carne de iepure, angajatul fermei a răspuns că „în niciun caz”.

Specialiștii care apar în documentar spun că pericolul administrării de antibiotice este uriaș atât pentru animale, cât și pentru oamenii care consumă carne cu antibiotic, deoarece apare rezistența la antibiotice.

Franța a interzis anul acesta importurile de carne de animale crescute cu antibiotice ce favorizează creșterea, iar această practică e interzisă în Europa încă din 2006.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: România, pe locul 3 între țările europene în ceea ce privește consumul de antibiotice. Avertismentul medicilor de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara | AUDIO