Confidenţialitate

Femeile abuzate din Romania, victime ale violentei domestice, beneficiaza acum de servicii gratuite de monitorizare si interventie

Se adresează tuturor celor din București, Ploiești, Câmpina, Deva, Timișoara, Galați, Brăila, Bistrița.

Tot ceea ce trebuie să facă femeile abuzate este să sune la unul dintre numerele de telefon 0755 247 247 sau 0733 247 247 sau să trimită un e-mail la adresa relatii.clienti@bgs.ro, în care să povestească situația prin care trec. Un agent al companiei de securitate va prelua cazul.

Pentru a dovedi că sunt victime ale violenței domenstice, trebuie să prezinte următoarele documente:

– copie Carte de Identitate

– certificat medico-legal – în cazul în care victima nu poate suporta costurile pentru eliberarea certificatului i se decontează la numărul de telefon gratuit la *2866 sau pe e-mail la contact@avoncampaniisociale.ro

– dovada înregistrării plângerii la Poliție din care să rezulte obiectul plângerii și identitatea părților

– adeverință de la Asociația de Proprietari din care să rezulte cine locuiește la adresa care corespunde obiectivului monitorizat de BGS, adeverința se va reînnoi o dată la 3 luni

– în situația în care potențialul client nu locuiește la bloc, declarație pe propria răspundere că la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS nu locuiește persoana împotriva căreia a fost formulată plângerea, iar declarația se va reînnoi o dată la 3 luni.

O treime dintre femeile din Uniunea Europeană au fost victime ale violenței domestice și/sau sexuale după ce au împlinit 15 ani, arată un raport realizat în 2014 de Agenția pentru Drepturi Fundamentale al Uniunii Europene.

România se află la mijlocul acestui clasament. 29 la sută dintre femeile din țara noastră s-au confruntat cel puțin o dată în viață cu această problemă.

Statisticile arată că în România o femeie este lovită la fiecare 30 de secunde, iar la fiecare două zile o femeie moare în urma loviturilor primite.