Cazinoul din Constanța, aflat în plin proces de restaurare și reabilitare, cu finanțare prin Compania Națională de Investiții, a început să își arate fața. O porțiune din fațada clădirii a devenit vizibilă publicului. Evenimentul de dezvelire a unei bucăți din Cazino a avut loc în prezența ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla.
57% este gradul de execuție al lucrărilor de reabilitare la Cazinoul din Constanța. Mai sunt multe de făcut, dar având în vedere că a fost finalizată o parte din fațada care dă spre promenada Cazinoului era păcat să nu devină vizibilă publicului, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla:
„Avem ocazia să arătăm tuturor celor care vin pe această faleză refăcută fațada de nord a Cazinoului în toată splendoarea ei și partea dinspre port unde vor mai rămâne o perioadă schelele”.
Publicul poate admira și turnurile cu berbeci, refăcute de restauratori. Valoarea inițială a proiectului de consolidare și reabilitare a Cazinoului a fost de aproape 90 milioane de lei.
Va fi nevoie de bani in plus, potrivit șefului de proiect Constanța Carp:
„Nu e muncă grea, e o muncă foarte migăloasă dar mai greu este că lucrăm fără să avem o finanțare adecvată, dar avem promisiuni că se rezolvă. Pentru că aici au apărut foarte multe lucrări noi față de documentația inițială”.
Este vorba de lucrări noi la structura de consolidare și de ornamente pentru care va fi asigurată finanțare suplimentară. Iar termenul final de predare va fi astfel dus până la sfârșitul lui 2023, a precizat ministrul Cseke Atilla. Iar o turistă care trecea prin zona a comentat:
„Ceea ce s-a dezvelit arată bine. Vedem pe urmă ce se dezvelește și cum o să arate”.
Porțiunea dezvelită a Cazinoului nu își va schimba culoarea până la finalizarea lucrărilor pentru că s-a folosit un tip de vopsea care se autocurăță, susține Cseke Atilla. I s-ar fi spus că dacă pescărușii se așază pe turnuri sau ornamente, odată cu apa aruncată se retrage și partea de murdărie.