Confidenţialitate

Expoziția ”Feminin – creatie si tentatie”, a lui Horațiu Mălăele, se prelungește

După ce a vândut 30 de lucrări și a adunat sute de privitori, expoziția lui Horațiu Mălăele – ”Feminin – creatie si tentatie”, programată inițial între 30 octombrie și 10 noiembrie, a fost prelungită cu 10 zile, până la 20 noiembrie.

„Având în vedere succesul de care s-a bucurat încă de la deschidere și de care se bucură în continuare, expoziția Feminin – creație și tentație, semnată Horațiu Mălăele, de la Galeria Rotenberg-Uzunov, va fi prelungită, până în data de 20 noiembrie 2020. Lucrările sunt de vânzare – atât în galerie, cât și online -, în serie de la 1/10, cu semnătura olografă a autorului, iar accesul în expoziție se face cu respectarea tuturor normelor de siguranță în vigoare, în vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus”, a anunțat gazda expoziției, Eduard Uzunov.

Horațiu Mălăele are peste 40 de expoziții personale, atât în țară cât și peste hotare, Paris, München, Buenos Aires, Toronto și New York, sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute orașe ale lumii care au găzduit desenele și caricaturile lui Horațiu Mălăele. Prietenii săi, actori, alți artiști plastici și nu numai, fac subiectul principal al lucrărilor lui Horațiu Mălăele. De la portrete dintr-o singură linie, până la nuduri atent construite, de la acuarele până la pictură abstractă densă, lucrările sale ascund în esenţa lor o semantică de simboluri.

„Rafinate şi de o simplitate aproape suavă, pasionale sau inocente în erotismul lor, dezinvolte sau timide, lucrările prezente în expoziţie surprind frumusețea nudului feminin, dincolo de erotic și intangibil. Deasupra a tot, rămâne, însă, același farmec etern, inepuizabil şi perpetuu fascinant, al frumuseţii feminine. Şi cum aspectele care-l preocupă sunt infinite, Horaţiu Malaele le cuprinde într-o privire de ansamblu, traducându-le în forme cât mai simple, limpezi, cuprinzătoare, sintetice. În artă, forma nu e niciodată perfectă prin ea însăşi, ci prin ceea ce izbuteşte să exprime!”, spune Adina Rențea, curatorul expoziției.

FOTO: Silviu Covaci