Confidenţialitate

Exerciţiile fizice ne protejează de boli şi ne prelungesc viaţa

În urma unui studiu de 6 luni realizat la o universitate de prestigiu din Canada, femeile în vârstă care practică exerciții de aerobic au o memorie mai bună de cât cele care sunt sedentare. Regimul recomandat constă în 40 de minute de plimbare, de două ori pe săptămână.

Știați că mișcarea poate dubla eficacitatea vaccinului antigripal? Cei care fac jogging sau care merg pe bicicletă 90 de minute după vaccinare au un răspuns mult mai bun o lună mai târziu decât cei care s-au relaxat după administrarea vaccinului. Există două explicații pentru acest lucru: mișcarea contractă mușchii și ajuta la dispersarea vaccinului în circulație și, de asemenea, stimulează sistemul imunitar.

Și după ce învățați cum să faceți ceva ce nu ați mai făcut, este bine să alergați sau să practicați un sport. Activitatea fizică stimulează secreția unei proteine care cimentează noile noțiuni în memorie.

O dietă plină de grăsimi sau consumul excesiv de alcool au efecte negative asupra sănătății, și implicit asupra creierului. Studii americane demonstrează că sportul luptă împotriva acestor probleme.

Revista Britanică de Medicină Sportivă recomandă tinerilor care susțin teste sau examene să apeleze la exerciții fizice înainte de acestea pentru o mai bună stare de concentrare. În timpul efortului fizic, sângele oxigenat îmbunătățește funcțiile lobilor frontali ai creierului responsabili pentru gândirea rațională.

Nu în ultimul rând, practicarea sporturilor îmbunătățeşte starea celor suferinzi de psoriazis, scade riscul apariției cancerelor și ne protejează de bolile cardiovasculare.