Se schimbă calendarul pentru probele de competențe la Bacalaureat: Acestea vor avea loc între 14 și 23 iunie, nu de pe 12 – așa cum era inițial. Iar înscrierile la Bacalaureat se pot face până pe 13 iunie. A fost prelungit și termenul de înscrieri pentru Evaluarea Națională, tot până pe 13 iunie. Iar mediile pentru clasele finale se pot încheia până atunci.
Ministrul Educației – Ligia Deca: „Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională – pentru absolvenții de clasa a VIII-a – se vor prelungi și ele până pe 13 iunie. Probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susține în perioada 14 – 23 iunie”
„Având în vedere contextul actual, am semnat Ordinul de Ministru prin care pentru clasele a XIII-a, XII-a și a XIII-a pentru seral și frecvență redusă perioada de încheiere a situației școlare se prelungește până pe 13 iunie. În ceea ce privește celelalte clase nu se impun în acest moment modificări în ceea ce privește desfășurarea activităților de final de an școlar. În ceea ce privește înscrierea la examene: înscrierile pentru examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională – pentru absolvenții de clasa a VIII-a – se vor prelungi și ele până pe 13 iunie. În acest context, probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susține în perioada 14 – 23 iunie”, a explicat ministrul Educației.
Ministrul Educației – Ligia Deca: „Încheierea situației școlare în cazuri excepționale, cum este cel de față, cu minimum două note sau calificative de către profesorii care predau acele discipline”
Totodată, în școli și licee, mediile vor putea fi încheiate cu minimum două note anul acesta. Ministerul Educației a aprobat noul regulament pentru încheierea anului în învățământul preuniversitar.
„Încheierea situației școlare în cazuri excepționale cum este cel de față cu minimum două note sau calificative de către profesorii care predau acele discipline. Nu vorbim despre încheierea situației școlare de altcineva decât de către rpofesorii de la disciplinele respective. De asemenea, vorbim despre o prevedere care permite un pas birocratic în minus, adică eliminarea obligativității validării situației școlare în ansamblu a nivel de școală de către Consiliul Profesoral. De ce? Pentru că, din nou, având în vedere constrângerile de timp și importanța ca toți elevii să aibă situația școlară încheiată am simțit nevoia să simplificăm procedurile firești, normale prin care acest lucru se întâmplă. Din nou, asta nu înseamnă că situația școlară pe fiecare disciplină nu se încheie de către profesorul care are în dreptul său această obligație”, a mai explicat ministrul Educației – Ligia Deca.
Informarea transmisă de Ministerul Educației poate fi consultată aici.
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea