Confidenţialitate

Evaluarea Națională 2019. ”Sună greu și poate incorect, dar fericirea copiilor voștri stă pe umerii voștri, nu în rezultatul unui examen”

Mirela Retegan, creatoarea fenomenului Gașca Zurli și realizatoarea emisiunii Antrenorul Părinților, de la Europa FM, scrie pe Facebook care consideră că ar trebui să fie atitudinea corectă a părinților față de copiii care trec prin emoțiile Evaluării Naționale.

”Examenul vostru constă în capacitatea de a le transmite copiilor liniște, iubire și acceptare, indiferent de rezultate. Găsiți un moment, în dimineața asta, în care să vă luați copiii în brațe și să le spuneți că atunci când i-ați văzut prima dată, ați fost extrem de emoționați și tot ce v-ați dorit a fost să fie sănătoși.
Apoi, v-ați dorit să fie fericiți.

Iar astăzi, sunteți bucuroși că ați petrecut 14 ani minunați, în care ați învățat foarte multe împreună.
Spuneți-le că e un examen important, dar nu cel mai important, că voi sunteți langa ei, indiferent cât de bine o să se descurce, că unele zile sunt mai bune, iar altele, mai degrabă neinspirate și că voi o să vă gândiți la ei pe tot parcursul examenulului, cu toată dragostea.
Dragi părinți, fiți astăzi cu zâmbetul pe buze!

Un examen încheie o etapă și deschide alta. O etapă din viața unui om, nu din viața unei şcoli.
Nu e finalul, nu e o groapă peste care, dacă nu sari, cineva aruncă pământ pe tine…
Fiți părinți deștepți, care astăzi își ajută copiii! Nu îi stresați și mai tare.

Iar cât stați pe lângă gardurile școlilor, până ies ei, găsiți-vă un minut în care să vă gândiți la ei îmbrăcați în lumină.
Sună greu și poate incorect, dar fericirea copiilor voștri stă pe umerii voștri, nu în rezultatul unui examen.
Cu înțelepciune, voi puteți întoarce orice situație.
Fiți de partea lor, nu de partea examenului!

Vă țin pumnii și mă gândesc cu drag la voi!”, a scris Mirela Retegan, marți dimineață, pe pagina ei de Facebook.

Mesajul său a devenit rapid viral și a primit sute de comentarii din partea părinților care consideră, asemeni Mirelei Retegan, că ”fericirea copiilor voștri stă pe umerii voștri, nu în rezultatul unui examen”.