Emilia Șercan este invitata lui Cătălin Striblea în Ediția Specială „România în Direct” la Europa FM. Jurnalista spune că Parchetul și autoritățile statului român încearcă să îngroape ancheta în dosarul scurgerii de probe – al treilea dosar al Emiliei Șercan, care este la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.
„Autoritățile statului, Parchetul încearcă să îngroape ancheta în acest dosar, cel puțin în dosarul scrugerii”, a spus jurnalista Emilia Șsercan la Europa FM.
Emilia Șercan, despre cele 3 dosare – Dosarul amenințării, dosarul sustragerii fotografiilor și dosarul referitor la scurgerea probei
„Eu am trei dosare distincte cu trei spețe diferite care sunt în ancheta procurorilor. Primul dosar este cel al unei noi amenințări pe care am primit-o a doua zi după ce am scris despre teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.
Un al dosar este cel al sustragerii fotografiilor mele din dispozitivele mele electronice și încărcarea lor pe o serie de site-uri cu conținut pentru adulți, ceea ce înseamnă violarea vieții private, furt. Acces ilegal la un sistem electronic și violarea vieții private.
Și există cel de-al treilea dosar care este la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, cel referitor la scurgerea probei pe care eu am dat-o unei polițiste în presă, la 40 de minute după ce eu am plecat din secția de poliție cu evidenta intenție de a fi compromisă. Acel screenshot care era proba pe care doar eu o dețineam și acea doamnă polițist a fost scursă pe un site din Republica Moldova, în afara țării, într-on altă jurisdiscție, în afara Uniunii Europene”, a explicat Emilia Șercan la Europa FM.
Emilia Șercan, despre dosarul referitor la scurgerea de probe: „Se bate pasul pe loc. Vorbim despre o tergiversare a anchetei”
„Vreau să spun că în acest dosar se bate pasul pe loc. S-au făcut o serie de lucruri, dar în niciun caz nu s-a făcut, din punctul meu de vedere, ceea ce trebuia, lucru care mă face să spun că vorbim despre o tergiversare a anchetei”, a spus jurnalista la Europa FM.
Emilia Șercan: Cele 2 școli doctorale ale Academiei de Poliție au fost desființate complet în 2021. Este o consecință categorică a materialelor pe care le-am scris eu
Întrebată dacă această violare a vieții personale are legătură cu ultima dezvăluire legată de plagiatul premierului României, Nicolae Ciucă, jurnalista a spus că:
„Cu siguranță are legătură și cu acest lucru, dar are legătură și cu faptul că eu de 7 ani de zile scriu despre plagiatele unor persoane importante care dețin tot felul de funcții sau au deținut tot felul de funcții la anumite momente în această țară. Mai are legătură cu faptul că în acești ani eu am scris despre plagiatele unor șefi din Poliția Română și din Ministerul de Interne. Mai are legătură cu faptul că am scris despre plagiatele și despre impostura generalizată de la Academia de Poliție unde majoritatea ofițerilor din Poliția Română și-au făcut studiile. Practic, ei sunt legați afectiv, emoțional de acea instituție”.
„Școlile doctorale – cele două ale Acadamiei de Poliție – în primă fază li s-a ridicat acreditarea în 2019-2020, iar anul trecut în 2021 ele au fost deființate cu totul. Asta este o consecință categorică, directă materialelor pe care le-am scris eu. Deci în niciun caz nu putem să spunem că au stat ei și s-au gândit să le desființeze”, a mai spus Emilia Șercan la Europa FM.
Urmărește întreaga Ediție Specială „România în Direct”, moderată de Cătălin Striblea, aici:
Sursa foto: Europa FM / Marius Mantea