Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate, marţi, cererea depusă de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare, sentință primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.
Tot marţi, judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care acesta a apelat, anume recursul în casaţie.
Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse, anume Floarea Alesu, care a fost director al DGASPC Teleorman, şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct.
La 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa Supremă, judecătorii găsindu-l vinovat de instigare la abuz în serviciu, amintește Agerpres.
Potrivit rechizitoriului, în schimbul unor foloase necuvenite, Floarea Alesu a le-a menținut ilegal în posturi pe Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.
Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a acuzat DNA.
Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman și a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute la DGASPC Teleorman.