Este singura informație accesibilă despre starea actuală a actorului, întrucât familia nu dorește publicarea altor date.
Actorul jucase pe scena Filarmonicii “Oltenia”, iar după spectacol, marți seara, i s-a făcut rău.
Angajații SMURD l-au resuscitat pe actor, după care l-au dus la spital.
Aici, intervenția a fost efectuată de un medic chemat de acasă, care la rândul său, a apelat la ajutorul unui rezident aflat în timpul liber și în prag de șomaj.
Cazul scoate din nou la iveală criza uriașă de personal din sistemul medical dar și cât de mult depinde o viață de chestiuni birocratice.
Actorul Florin Busuioc a fost operat, pentru a i se monta un stent, după ce a făcut stop cardiac de cel puțin trei ori în cursul serii de marți, au declarat surse medicale pentru Europa FM.
În timpul manevrelor de resuscitare, managerul l-a sunat la telefon pe coordonatorul Clinicii de Cardiologie Intervențională.
Cum acesta nu a răspuns, a fost apelat medicul primar specializat in cardiologie intervențională, Paul Trașcă.
Acesta a venit de acasă pentru că la Craiova, deși există un centru medical regional, nu este disponibilă și o gadă pe această specializare.
Medicul Paul Trașcă mai povestește la Europa FM că pentru a-l opera pe Florin Busuioc a fost obligat să apeleze la singurii doi colegi disponibili: medicul electrofiziolog și un rezident în ultimul an.
Acesta din urmă a plecat de la spital direct la examenul de specialitate.
Spitalul Județean nu putut să-l angajeze până acum, în ciuda crizei de personal, povestește medicul Paul Trașcă.
De partea cealaltă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat la Antena 3 că s-a ajuns la un asemenea deficit pentru că nu există suficienți medici.
În total, la Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Județean Craiova ar trebui angajați 6 medici, asistene și infirmiere.