Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, cel al licențelor TV. E vorba de vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga Întâi.
Decizia Tribunalului București nu este definitivă.
Dumitru Dragomir este acuzat de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Prejudiciul din dosar este de 5,4 milioane de euro.
Fostul șef al LPF a fost trimis în judecată în acest dosar în 2014, alături de alte 40 de persoane. Dumitru Dragomir trebuie să plătească, potrivit sentinței, despăgubiri de 1.300.000 de lei și încă 12.000.000 de lei cu LPF și celelalte părți.
Pe lângă neregulile privind vânzarea drepturilor TV pentru meciurile de fotbal, procurorii mai vorbesc și de alte ilegalități comise de șefia LPF.
Rețeaua evazionistă din care făcea parte și Dumitru Dragomir a funcționat timp de 5 ani, în perioada 2009 – 2014. 17 firme fantomă au fost înființate. Inculpații înregiostrau operațiuni fictive cu achiziții doar pe hârtie de bunuri și servicii.
În calitate de șef al LPF, Dumitru Dragomir i-ar fi determinat în 2011 pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract cu firma Capital Properties SRL. Era contractul de vânzare a drepturilor TV pentru mai multe sezoane din Liga Întâi, din 2011 până în 2014. Procurorii spun că Dumitru Dragomir ar fi știut că este ilegal acel contract, în condițiile în care exista o ofertă depusă de un operator de cablu, RCS RDS.
Chiar și așa, Dumitru Dragomir contractul a fost încheiat, iar firma respectivă a primit în total 12 milioane de lei. Banii au fost transferați în mai multe conturi pentru a se pierde urma lor.
În 2013, Dumitru Dragomir, tot în calitate de șef al Ligii, ar fi înregistrat în documentele contabile ale LPF, precum şi în celelalte documente operaţiuni fictive cu achiziţii nereale de servicii în valoare de 3.200.100 lei de la SC Capital Properties SRL.
Dumitru Dragomir a mai fost condamnat recent la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universității Craiova. În același caz a mai fost condamnat și Mircea Sandu, fostul șef al Federației Române de Fotbal, tot la trei ani de închisoare cu suspendare. Nici această sentință nu este definitivă.