Confidenţialitate

DSP Constanța: Interdicția de îmbăiere pe plajele de la Vadu și Corbu, ridicată. Autoritățile sanitare vor repeta testele de apă săptămânal | AUDIO

Autoritățile sanitare din Constanța au ridicat interdicția îmbăierii pe plajele de la Vadu și Corbu. Analizele de săptămâna trecută au arătat un conținut peste limita admisă de e-coli. După repetarea lor a rezultat că apa mării este acum bună pentru scăldat. DSP Constanța va preleva probe de la Vadu și Corbu în fiecare săptămână.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urma analizării probelor de apă de mare prelevate de pe plajele de la Vadu și Corbu a reieșit că îmbăierea în zona celor două plaje sălbatice nu mai prezintă pericol pentru sănătatea publică.

Săptămâna trecută, la analize a reieșit că probele de apă sunt neconforme, conțin cantități peste limitele admise de bacterii coliforme. De Escherichia coli. De două ori mai mari la Corbu și de peste cinci ori la Vadu.

DSP a recomandat evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localități. Au fost prelevat alte probe din apa mării care de data aceasta, la e-coli au ieșit sub limita admisă. Interdicția îmbăierii la Vadu și Corbu a fost ridicată, însă, potrivit directorului DSP Cristina Schipor, în această săptămână vor fi prelevate din nou din apa de mare.

Plajele sălbatice de la Vadu și Corbu aparțin Rezervației Biosferei Delta Dunării. Acolo vin mii de turiști să facă plajă, iar malul mării s-a transformat în loc de campare pentru corturi, rulote, mașini. Fără utilități, fără grupuri sanitare.

DSP Constanța recomandă îmbăierea doar în zone monitorizate din punct de vedere al calității apei de îmbăiere.

Sursa foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM

Citește și: Îmbăierea în zona plajelor sălbatice Vadu și Corbu prezintă pericol pentru sănătatea publică: Apa mării din dreptul celor două plaje are o concentrație ridicată de bacterii coliforme | AUDIO | GALERIE FOTO