In ultimii 30 de ani, Bucurestiul a avut parte de două “alerte” legate de apa potabilă.
O dată – în zilele Revoluției, când la televiziunea națională se anunța că apa a fost otrăvită, iar populația era îndemnată să nu bea apa de la robinet.
De-altfel, crainicul din acele zile, Teodor Brateș, a fost pus – de-abia anul trecut – sub acuzare pentru distribuire de știri false, cu caracter diversionist.
A doua alertă a venit la sfârșitul lunii februarie, când Ministerul Sănătăţii a trimis un comunicat prin care informa că apa din reţeaua publică din Capitală este contaminată cu clor și nu este bună pentru băut, pentru prepararea hranei sau igiena personală.
Departe de contextul agitat, plin de zvonuri și de panică din zilele Revoluției, în ce privește alerta recentă a Ministerului Sănătății nu se știe nici astăzi dacă a fost o problemă reală sau doar o furtună … într-un pahar cu apă.
Asta pentru că datele autorităților și ale celor care se ocupă de apa noastră cea de toate zilele s-au bătut cap în cap.
Când „apele” s-au mai liniștit, însă, conducerea Apa Nova a invitat jurnaliștii să vadă cu ochii lor care este drumul apei din Dâmbovița cea tulbure până acasă, la robinetul fiecăruia.
Un reportaj de Liliana Nicolae.