Drona de buzunar a fost dezvoltată de Armata Română. Aceasta poate fi folosită cu success de militarii din teren, după omologare. Nu este, însă, singurul tip de drone dezvoltate de Ministerul Apărării Naționale.
Drona de buzunar a fost realizată anul trecut de Armata Română, prin cercetare proprie. Potrivit șefului Direcției pentru Armamente din MApN, generalul-maior Teodor Incicaș, drona de buzunar urmează să fie omologată și să fie introdusă în dotarea militarilor.
Această dronă de mici dimensiuni îl poate ajuta pe militar să cunoască rapid câmpul tactic în care se află sau poate fi folosită ca recunoaștere, în special în zona urbană.
Șeful Direcției pentru Armamente din MApN, generalul-maior Teodor Incicaș: Companiile de muniții duc lipsă de personal specializat
În podcastul Observator Militar, al MApN, șeful Direcției pentru Armamente din Armata Română mai spune că în România, companiile de muniții, pe de altă parte, duc lipsă de personal specializat.
„Acum, aceste companii nu au personal specializat pe care să îl găsească atât de ușor pe piață și trebuie să și-l formeze în același timp personalul specializat cere salarii ca atare pe care nu știu dacă entitățile acestea cu capital de stat sunt capabile să-l ofere”, a spus șeful Direcției pentru Armamente din MApN, generalul-maior Teodor Incicaș.
Armata derulează programe de achiziție pentru sistemele aeriene fără pilot
Teodor Incicaș a amintit că dincolo de tipurile de drone de mai mici dimensiuni, Armata derulează programele de achiziție pentru sistemele aeriene fără pilot – de dimensiuni mari și de complexitate ridicată – cu raze de peste 200 de kilometri, și unde deja au fost semnate contracte sau s-a obținut aprobarea Parlamentului și se fac negocieri în prezent.
Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu