Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, spune că este un moment dificil în ceea ce privește cazurile de coronavirus.
În Bucureşti a crescut nu doar numărul zilnic de cazuri, ci şi cel al bolnavilor de COVID-19 care au neapărat nevoie de internare.
Şi nu doar pentru că au nevoie de oxigen, a spus Beatrice Mahler la Europa FM.
Oxigenul este o parte a tratamentului, însă obligatoriu, pacienții au nevoie de consulturi multi-disciplinare și, de foarte multe ori, au nevoie de consultul cardiologului, de medicul internist, de medicul chirurg toracic, pentru că mulți fac complicații și au nevoie de asistența chirurgului.
La cum sunt organizate acum circuitele în Institutul „Marius Nasta”, nu pot fi introduse paturi suplimentare pentru pacienţii de COVID, mai spune Beatrice Mahler.
La fel ca în alte spitale din Bucureşti, la „Marius Nasta” secţiile pentru cei infectacţi cu SARS COV 2 sunt pline, iar acest lucru se întâmplă de 2-3 săptămâni.
Dimineața, externăm pacienți, iar până după-amiază locurile se ocupă.
În Institutul „Marius Nasta” nu sunt trataţi doar pacienţii cu noul coronavirus, ci şi cei care suferă de cancer pulmonar sau tuberculoză.
De teama coronavirusului, aceştia ar putea să nu aibă acces la tratament.
Ceilalți pacienți, nu doar că n-au acces la un pat, dar le este teamă să ajungă într-un spital unde s-ar putea întâlni cu un pacient posibil infectat. Vreau să-i asigur pe toți ascultătorii, în toate spitalele, circuitele sunt foarte stricte, astfel încât riscul de infectare cu SARS-CoV-2 este minim. Este mult mai riscant să te infectezi într-un loc public, unde nu porți distanța și mască, decât într-un spital.
Beatrice Mahler mai spune că dintre pacienţii care ajung la terapie intensivă la Institutul „Marius Nasta”, 60% decedează.