Confidenţialitate

Dosarul lui L. Dragnea: Instanța va pronunța sentința pe 27 mai

Sentința în procesul lui Liviu Dragnea se va pronunța pe 27 mai.

Așa au decis judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după mai bine de 8 ore de proces.

La ultima înfățișare, procurorul DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Liviu Dragnea și mai mulți funcționari teleormăneni au fost judecați pentru c-au înlesnit angajarea a două persoane la Protecția Copilului Teleorman.

Ele lucrau, de fapt, pentru organizația locală a PSD.

Iniţial, avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut ca procesul să se amîne pînă după 5 iunie.

La acea dată, Curtea Constituţională ar trebui să ia o decizie în ceea ce priveşte modul de constituire a completurilor de trei judecători de la instanța supremă.

De asemenea, avocaţii au ridicat mai multe cereri şi excepţii, inclusiv de sesizare a Curţii Constituţionale.

Judecătorii au respins toate aceste solicitări, astfel încît s-a trecut la dezbateri pe fond.

Prima sentință

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu.

Procurorii susțin că Floarea Alesu, șefa Direcției de Protecție a Copilului Teleorman, le-a angajat fictiv pe Adriana Botorogeanu şi pe Anisa Niculina Stoica.

În schimbul unor foloase necuvenite, Floarea Alesu le-ar fi menținut ilegal în posturi pe cele două.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă.

Activitatea lor s-a desfășurat la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al Consiliului Județean, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea Direcției de Protecție a Copilului.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Județean, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţii.