Omenirea mai are la dispoziție 10 ani pentru a salva biodiversitatea Pământului, consideră Organizația Națiunilor Unite.
Până în 2030, rata poluării trebuie să se reducă la jumătate – recomandă ONU, care amintește că numeroase specii sunt pe cale de dispariție.
Astfel de obiective au fost stabilite de ONU și în urmă cu 10 ani, dar nu au fost puse în aplicare de statele lumii, iar situația a devenit critică.
În următorii 10 ani, trebuie luate urgent măsuri pentru reducerea emisiilor de carbon și a poluării, iar cantitatea deșeurilor din plastic trebuie să scadă la jumătate.
ONU susține și că trebuie asigurată legaitatea în comerțul cu animale sălbatice, iar calitatea vieții umane trebuie îmbunătățită, prin menținerea purității apei și comercializarea de alimente sigure.
Organizația Națiunilor Unite va definitiva planul de măsuri în octombrie, la un summit al biodoversității care va avea loc în China.
De ani de zile, oamenii de știință avertizează că omenirea se află în toiul unei crize care va duce la dispariția în masă a speciilor de animale.
Ar fi prima perioadă de acest fel cauzată de om, care a modificat 75% din uscat și peste 60% din ecosistemele marine, spun cercetătorii.
Un milion de specii se află pe cale de dispariție, printre acestea și elefanții.
Schimbările climatice au afectat oceanele și amenință viața acvatică, iar cel mai mult au avut de suferit până acum recifele de corali.