DNA-ul studențesc – înființat în 2006 – și-a reluat activitatea în această toamnă. Vor fi organizate mai multe acţiuni, de la formarea unor echipe care să patruleze prin campusurile studenţeşti, pentru a informa studenţii că pot face plângeri la DNA-ul studenţesc, până la flagranturi de la tranzacţii de cumpărare a unui loc în cămin, inclusiv cu ajutorul microfoanelor şi al camerelor ascunse.
‘
‘
În vizorul DNA-ului sunt atât studenții, cât și șefii de cămine sau administratorii. Sunt urmărite și anunțurile de pe internet. Astfel de acțiuni au loc în toate centrele universitare din țară.
‘
‘
Potrivit Uniunii Naţionale a Studenţilor, un loc în cămin se vinde, în acest an, cu patru-cinci sute de euro, în funcţie de cămin, de numărul de locuri din cameră sau de condiţiile oferite.
‘
‘
Studenţii care sunt prinși că vor să-şi vândă locul de cazare îl vor pierde şi nu vor mai avea dreptul de a obţine un alt loc de cazare până la finalizarea studiilor. Cei care au cumpărat un astfel de loc vor fi evacuaţi şi vor pierde banii pe care i-au plătit.
‘