Procurorii DNA le cer magistraților Judecătoriei Sectorului 5 să nu-l elibereze din penitenciar pe Dan Voiculescu.
”Este un profitor al carențelor legislative” și nu există dovezi că lucrările științifice au fost scrise în spatele gratiilor, arată procurorii anticorupție.
Patronul INTACT a cerut recent să fie eliberat condiționat, iar cererea avocaților săi se judecă astăzi. Oricare ar fi, însă, decizia judecătorilor, aceasta nu e definitivă și poate fi atacată de ambele părți.
Procurorii DNA susțin că Dan Voiculescu a fost disciplinat, a fost recompensat, dar nu e momentul să fie liber.
Un număr de peste 300 de zile de libertate au fost câștigate prin scrierea de lucrări științifice, dar nu există nicio dovadă că acestea au fost scrise în spatele gratiilor.
Este o modalitate vicleană de a ieși din penitenciar. În plus, prejudiciul din dosar și cheltuielile judiciare nici măcar nu au fost achitate. DNA concluzionează: Dan Voiculescu este un profitor al carențelor legislative.
“Solicităm respingerea cererii de eliberare. Dacă nu s-ar pune cele 11 lucrări științifice, Dan Voiculescu nu ar fi îndeplinit fracția de o treime. Voiculescu a fost disciplinat, a fost recompensat, dar acesta nu poate fi eliberat condiționat în acest moment. Doar 57 de zile au fost câștigate prin muncă, restul prin lucrări științifice. Un număr de peste 300 de zile au fost câștigate prin scrierea de lucrări științifice. Nu a dat dovadă de corectitudine. Nu există nicio dovadă că manuscrisele au fost redactate în penitenciar. Este un profitor al carențelor legislative. Activitatea științifică nu poate fi demonstrată. Este o modalitate vicleană de a ieși din penitenciar. Executarea doar a unei treimi din pedeapsă arată ca scopul pedepsei nu a fost atins. Prejudiciul nu a fost achitat către Ministerul Agriculturii. Nici măcar cheltuielile judiciare nu le-a achitat“, a afirmat procurorul DNA.
În cererea de eliberare condiționată, avocații patronului INTACT spuneau, între altele, că Dan Voiculescu s-a transformat într-un deținut model: a dat cu mătura în curtea închisorii, s-a rugat și a scris 11 cărți.
Omul de afaceri în vârstă de 70 de ani a executat, până acum, doar o treime din pedepsa de 10 ani, primită în dosarul ICA.