Rezervația Biosferei Delta Dunării, care deține plajele sălbatice de pe malul mării, se confruntă cu o încercare din ce în ce mai insistentă a primariilor de a le prelua in administrare. În timp ce autoritățile locale vor să modernizeze plajele, pentru atragerea turiștilor, Rezervația se opune cu vehemență.
Plajele Sulina, Sfântu Gheorghe, Portița, Vadu și Corbu aparțin Rezervației Biosferei Delta Dunării. Primarul orașului Sulina, Nicolae Răduș, a recunoscut că este pe “poziție de război” cu Rezervația, care se opune transferării plajei la administrația locală. Plaja Sulina, singura care se lărgește natural, datorită aluviunilor aduse de Dunăre, este iubită de turiști tocmai pentru liniștea și sălbăticia ei, oamenii stând la soare nu departe de văcuțele care vin să se răcorească în mare.
Guvernatorul Rezervației Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, spune că în parlament există o propunere de modificare a legii Rezervației, care presupune schimbarea statutului acestor plaje. Dar nici vorba de modernizare.
Guvernatorul Deltei Dunării exclude, astfel, orice activitate economică pe plajele sălbatice ale Rezervației. Domnul Cătălin Țibuleac a dat ca exemplu plajele Vadu și Corbu din județul Constanța unde, ca urmare a gunoaielor lăsate de turiști, zonele de nisip și vegetația uscată sunt infestate de șobolani. Autoritățile trebuie, acum, să le deratizeze.