Sindicaliştii Societății de Transport București nu au mers, luni, la întâlnirea cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie al STB pentru identificarea unor soluţii care să permită reluare a activităţii.
“Nu există termenul de negociere atunci când vorbim de aplicarea legii. Legea nu se negociază, legea se aplică. E vorba de Hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care greva a fost declarată ilegală. Legea obligă angajaţii din serviciul public să asigure funcţionarea şi continuarea activităţii. De la această realitate porneşte din păcate situaţia transportului public din Bucureşti”, a declarat Adrian Criţ pentru Agerpres.
Directorul a precizat că au fost luate mai multe măsuri în ultimele zile de când şoferii refuză să iasă pe traseu, inclusiv decizia de a angaja alţi şoferi, anunţul de angajare fiind deja postat pe site-ul STB.
“Ca şi măsuri pe care le-am luat: am notificat angajaţii asupra obligaţiilor de serviciu pe care le au, am formulat două plângeri penale asupra persoanelor care au declanşat această grevă ilegală şi vom aplica cu fermitate prevederile Codului Muncii de respectare a sarcinilor şi obligaţiilor de serviciu. Azi am postat pe site şi anunţul de angajare şoferi” , a transmis directorul STB.
”În momentul de faţă, prin manipularea unor lideri se doreşte doar demisia mea. Din păcate, situaţia financiară a companiei, urmare a acestor cinci zile de grevă, este serios afectată. Din păcate, ne vom afla în imposibilitatea plăţii salariilor. Cei care nu revin la locul de muncă sunt responsabili de acest lcuru”, a adăugat directorul general STB.
Potrivit lui, zilnic s-au pierdut 4, 8 milioane lei, prin neefectuarea prestaţiilor.
”Decizia Tribunalului este clară, sindicatul transportatorilor este direct responsabil, există imagini, înregistrări, de unde rezultă cine este responsabil”, consideră Adrian Criţ.